Svalt intresse för insamling till den fria vargen

svalt intresse för insamling till den fria vargen

Naturskyddsföreningen samlar inte enbart in pengar genom breda kampanjer utan låter även medlemmar starta egna insamlingsprojekt på internet. Intresset tycks dock svalt.

Att Naturskyddsföreningen har god ekonomi och en stadig ström av intäkter ur allmänna skattemedel hindrar dem inte från att samla på sig mer pengar. De centrala och rikstäckande kampanjerna om hur man genom att skänka pengar till föreningen ”räddar” aktuellt djur eller miljö är omöjliga att undgå vid normal mediakonsumtion.

Föreningen har sedan en tid tillbaka gjort det möjligt för enskilda medlemmar att starta egna insamlingsprojekt med valfritt innehåll. I vanlig ordning framstår diverse rovdjur som mest intressanta att skydda. Repertoaren av predatorer har även utökats till den vanligt förekommande rödräven som man vill hjälpa genom att bygga stadsnära konstgryt där den kan ta skydd och föryngra sig.

Men trots lättillgänglig funktionalitet och ett starkt varumärke går insamlingarna dåligt. Ingen vill ge stöd åt rödräven, ingen vill heller rädda svalor från att bli uppätna i Nigeria och inte heller rädda torsken. De tunga affischnamnen, vargen och björnen lyckas inte bättre de, utan har fått se sina projekt nedstängda utan att en enda krona samlats in.

Av samtliga startade insamlingsprojekt är det bara ett om den vitryggiga hackspetten som ser ut att gå i mål.  Den vitryggiga hackspetten skiljer sig på många vis från de stora rovdjuren. I sammanhanget är det kanske frågan om ”hot” som är mest intressant där hackspetten faktiskt är hotad på riktigt, vilket inte kan sägas vara fallet för varken vargen, björnen, järven eller rödräven.

 

Källa: http://egeninsamling.naturskyddsforeningen.se/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se